Izvor: B92, 21.Sep.2018, 11:49

Punjene rolnice u slaninici: Hrskave, sočne, ukus neponovljiv

Punjene rolnice u slaninici: Hrskave, sočne, ukus neponovljiv

Sjajan recept i jedan dobar predlog za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukusu koji osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je:

1 par pilećih grudi

200-250 gr. suve slanine

100- 150 gr kulena

150 gr. sira feta

začin, so biber

beli luk

kari

Priprema:

Meso iseći na TANKE šnicle i izlupati, dodati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << začina, soli, bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir, dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa sve dobro izmešati.

Na sto stavite listove slanine, preko nje jedno parče izlupanog mesa. Na meso razmažite sir u malo debljem sloju..

Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu.

Ređati u pleh u koji obavezno treba da stavite foliju. Možete dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni C pa pecite oko 40 min, da lepo požuti.

Izvor i foto: Bakina kuhinja

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.