Probiotici NE DELUJU u ovom slučaju: Evo kako i KADA treba da ih UZIMATE kako biste osetili OLAKŠANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 23:26

Probiotici NE DELUJU u ovom slučaju: Evo kako i KADA treba da ih UZIMATE kako biste osetili OLAKŠANJE

Ovako dobri mikroorganizmi mogu da opstanu u crevima...

Kako bi sistem za varenje funkcionisao neopophodno je da uzimate zdrave mikroorganizme. Probiotici u ovom slučaju mogu da pomognu, ali morate znati kako da ih uzimate kako bi iz njih izvukli maksimum.

Kada uzimati probiotike?

Stručnjaci kažu da mnogi faktori utiču na učinkovitost probiotika. Najbolje vreme kada bi trebalo da popijemo probiotik jeste kada je nivo kiseline u želucu nizak. Jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tada će zdravi mikroorganizmi moći da prežive i da se „nastane“ u crevima.

Istraživanja su pokazala da je najbolje popiti probiotik na prazan stomak, jer tokom jela, želudac luči više kiseline ne bi li svario hranu. Iako tajming jeste važan, nije i jedini ključan.

 Za probiotike je važno da „prežive“ u našem digestivnom traktu. A kako bismo to osigurali, važno je uzimati kvalitetne suplemente, namirnice koje u sebi sadrže probiotike (jogurt, kiseli kupus, kefir, mladi sirevi poput čedra i švapskog sira), kao i prebiotike.

Napomena:

Neki ljudi, u početku korišćenja probiotika, osete nadutost i imaju gasove, ali generalno, konzumiranje probiotika nema nuspojave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.