Pripremite organizam za zimu na pravi način: Poštujte ova pravila i bićete zdravi kao dren!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripremite organizam za zimu na pravi način: Poštujte ova pravila i bićete zdravi kao dren!

Zaštitite se na vreme!

Svetski poznati nutricionisti i stručnjaci za zdravlje savetuju koje su to najbolje metode da se organizam pripremi za niske temperatute i zaštiti od napada virusa i bakterija. Ukoliko poštujete ova pravila, virusi i bakterije će vas zaobilaziti u širokom luku.

Odličan početak je uvođenje vitamina u ishranu i namirnica koje su nutritivno bogate kako bi organizam ojačao i bio u stanju da se nosi da vremenskim promenama.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ishrane, pojačana fizička aktivnost će doprineti jačanju imunog sistema.

Hrana koja će vas ugrejati je odličan saveznik u borbi protiv virusa i ostalih elemenata koji narušavaju zdravlje. Neka se na vašoj trpezi nađu supe, čajevi i tople ovsene kaše.

Iskoristite ovih nekoliko poslednjih dana kada sunce sija u punom sjaju kako biste nakupili određenu dozu vitamina D. Ovaj vitamin, koji je direktno odgovoran za dobro raspoloženje, je u deficitu tokom zimskog perioda, a mnogo čini za organizam.

Supe od povrća i mesa su najbolji odgovor virusima. Najbolje bi bilo da to  budu one domaće koje ste sami napravili umesto instant varijanti, jer ćete na taj način uneti dovoljnu dozu vitamina i minerala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.