Previše se znojiš i muči te NEPRIJATAN MIRIS ispod pazuha? Odmah prestani da radiš OVO - preporodićeš se!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 19:48

Previše se znojiš i muči te NEPRIJATAN MIRIS ispod pazuha? Odmah prestani da radiš OVO - preporodićeš se!

Saveti zlata vredni!

Znojenje je sasvim prirodno, naročito na velikim vrućinama, međutim, ukoliko je smrad gori nego inače, za to je možda kriva i ishrana.

Znojenje je način da telo kaže da je vreme da se ohladite ili reakcija na stresne situacije. Dermatolog, Džošua Zajner ističe za magazin "Women's Health" da postoji mnogo načina kako se može izbeći smrad ispod pazuha, kao što je korišćenje dezodoransa i održavanje higijene, ali i da promena u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ishrani može imati veliki uticaj.

- Miris zavisi od različitih tipova bakterija koje se nalaze na koži, zajedno sa različitim tipovima hrane koju unosite. Iako zdravo, određeno povrće poput brokolija, kupusa, špargle i karfiola, povećavaju smrad gasova i znoja, pa ne bi bilo loše da probate da smanjite unos ovih namirnica.

Doktor Zajhner kaže da se ovo dešava jer se telo bori da svari ovu hranu. Metaboličkim procesom se oslobađaju isparljiva jedinjenja koja potom izlaze iz tela ostavljajući smrad.

Ipak, pored ishrane i stresa, takođe postoje i neke bolesti zbog kojih dolazi do pojačanog znojenja i neprijatnih mirisa, poput bolesti jetre, dijabetesa i otkazivanja bubrega.

Preporuka dermatologa jeste da vodite računa o higijeni, koristite dezodorans koji odgovara vašem tipu kože, pa i da probate sa promenom ishrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.