Pravilo 4P- ključni faktor intime u ljubavnim odnosima

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravilo "4P"- ključni faktor intime u ljubavnim odnosima

Intimnost je ukupnost emocionalnih, fizičkih, intelektualnih, profesionalnih veza među partnerima koja, međutim, ne podrazumeva da smo izbrisali razlike. Naprotiv, ona počiva upravo na njima (uključujući i razlike u interesima) i njihovom prihvatanju, kaže seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić.

Intimnost u vezi temelji se na 4 P: privlačnosti, poštovanju, poverenju i predanosti, piše "Sensa".

Privlačnost označava fizički interes za partnera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili partnerku, impuls koji potvrđuje činjenicu da tu osobu, koja nam je bliska, doživljavamo kao atraktivnu.

Poštovanje je potvrda da partnera smatramo vrednom osobom sa specifičnim kvalitetama tako da ne prestajemo da cenimo ono što govori i čini.

Poverenje je preduslov emocionalnog otvaranja i, kada je reč o seksu, potpunog prepuštanja.

Predanost znači da smo se odlučili za nekog s kime smo spremni da podelimo život "u dobru i zlu", u braku ili izvan njega.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pravilo "4P", ključni faktor intime u ljubavnim odnosima

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2018

Intimnost je ukupnost emocionalnih, fizičkih, intelektualnih, profesionalnih veza među partnerima koja, međutim, ne podrazumijeva da smo izbrisali razlike. Naprotiv, ona počiva upravo na njima (uključujući i razlike u interesima) i njihovom prihvatanju, kaže seksualna terapeutkinja Nataša ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.