Poznata PEVAČICA izgubila čak PEDESET KILOGRAMA uz pomoć ove DIJETE: Zasniva se na napitku od par sastojaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 07:08

Poznata PEVAČICA izgubila čak PEDESET KILOGRAMA uz pomoć ove DIJETE: Zasniva se na napitku od par sastojaka

Ove namirnice morate uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

Pevačica Adel izgleda totalno drugačije nego pre par godine. Izgubila je čak 50 kilograma uz pomoć sirt dijete koja omogućava da izgubite čak 3, 5 kilograma za sedam dana. Osmislili su je nutricionisti Ejdan Gogins i Glen Maten, a propisano je šta da uvrstite u svakodnevnu ishranu. Dakle, ove namirnice pomažu kod gubitka kilograma.

A post shared by PEOPLE UA 💎 ЛЮДИ (@top_from_ua)

Sirt >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dijeta - način ishrane

Ovo su neke od namirnica koje aktiviraju lučenje sirtuina, koji ubrzava metabolizam. Od pića tu su: zeleni čaj, matcha zeleni čaj, nezaslađena crna kafa, crveno vino. Od voća i povrća preporučuju se citrusi, jabuka, borovnica, celer, kelj, crveni luk, rukola, crvena cikorija, od začina peršun i kurkuma.

Ono što će obradovati sladokusce je da se preporučuje unos crne čokolade s minimum 75 odsto kakaa, a možete konzumirati i orahe, maslinovo ulje, heljdu, losos, gambore.

Dijeta se sprovodi po nedeljnom rasporedu i bazira se na restriktivnom unosu kalorija. Prva tri dana se unosi samo 1.000 kalorija dnevno i to konzumiranjem 3 smutija i jednog obroka napravljenog od namirnica sa spiska preporučene hrane. Od četvrtog do sedmog dana unosi se 1.500 kalorija dnevno i to uz dva smutija i dva obroka.

Zeleni sok

U blender ubacite 1 jabuku, par jagoda, šaku preporučenog zeleniša, dodajte malo đumbira i kurkume i sve to dobro izmiksate (dodati vode). Postoje i razne varijacije.

A post shared by Bridge💜👩‍❤️‍👨😺😺😺🎶 (@biddyjune)

Kako dijeta deluje?

Ukoliko želite da dijeta radi, obavezno je i vežbanje. U drugoj fazi se radi o održavanju i to traje dve nedelje, kada unosite tri obroka i jedan smuti. Posle toga osoba koja je drži može da ponovi ceo proces (počevši od prve nedelje) ili se zadržati na drugoj fazi održavanja.

Nutricionisti su ipak istakli da je ova dijeta mač sa dve oštrice. Prvo inicijalni gubitak kilograma može biti rezultat gubitka tečnosti, a onda se kilaža vraća, pa se ljudi često vraćaju starim prehrambenim navikama. Drugo - svako ko želi da smrša neće efektivno i bezbedno to uraditi uz pomoć ovako velikog kalorijskog deficita.

Upozorenje!

Nezdravo je unositi manje od 1.200 kalorija dnevno, a kada ne unosite u organizam sve što vam treba da biste imali dovoljno energije, telo traži da nadoknadite. Zato se sva izgubljena kilaža brzo vraća, a često kao jo-jo efekat, bude čak i veća nego inicijalna.

Stručnjaci kažu da buduće mlade često pribegavaju ovakvim restriktivnim dijetama da bi smršale na brzinu i da su baš zbog toga razdražljive i nervozne pre venčanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.