Posle saveta Ane Vintur nećete više reći da nemate šta da obučete

Izvor: B92, 17.Jan.2020, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle saveta Ane Vintur nećete više reći da nemate šta da obučete

Glavna urednica časopisa Vog Ana Vintur često se bavi gorućim pitanjem održivosti mode.

Ana Vintur stalno naglašava važnost brige o našoj odeći te proziva kulturu bacanja koja je duboko usađena u današnjem modnom svetu. Naime, ona se zalaže za zeleniju industriju i priznaje da je moda “malo“ zakasnila u igru kada je u pitanju raznolikost i inkluzivnost. Ona je u jednom intervjuu izjavila kako misli da bi trebalo obratiti više pažnje na zanat i kreativnost, a manje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ideju odeće koja se može odmah iskoristiti i stvari koje ćete baciti odmah nakon svega nekoliko nošenja, prenosi portal Azra.ba.

Kako bi se izgradilo održivije sutra, u modnom svetu, važno je promeniti način na koji doživljavamo materijalne stvari i shvatiti na koji način vidimo modu. Od ključne je važnosti da promenimo način na koji razmišljamo o modi kako bismo stvorili bolje okruženje za sebe i za buduće naraštaje. Reč je o cenjenju odeće koju posedujete i koju možete nositi iznova i iznova, a možda ih možete preneti i na svoje ćerke ili sinove, u zavisnosti od slučaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.