Poslastica koja parira SVAKOJ torti - preukusni KUGLOF oduševiće i najzahtevnije slatkoljupce! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 10:04

Poslastica koja parira SVAKOJ torti - preukusni KUGLOF oduševiće i najzahtevnije slatkoljupce! (VIDEO)

Uživaćete u svakom zalogaju...

Poslastica koja definitivno može da parira svakoj torti je kuglof sa pudingom i čokoladom. Ovo je jedan od onih recepta za koji neće biti potrebe da isprljate gomilu sudova i dugo ga pravite, čak naprotiv.

Evo o čemu se radi:

Potrebno je:

Još je potrebno:

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo prosejano, orahe, jogurt, ulje suvo grožđe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kakao i sve izmešati dobro. Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom, sipati smesu i izravnati. Peći na 190 stepeni C, oko 60 min.

Pokriti krpom pa kad odmori i ohladi se, istresti na tanjir i preseći na dva dela. Puding skuvati po upustvu, pa dok je vruć, premazati delove gde su sečeni i preklapati. Istopiti čokoladu sa uljem, na tihoj vatri, pa preliti kuglof. Po želji ukrasiti žele bombonama.

Seći kada se potpuno ohladi. Vrhunska poslastica koja može da parira svakoj torti. Uživajte...

Pogledajte u snimku kako se sprema:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Za nezaboravni zalogaj: Dezert koji možete seći sa svih strana VIDEO

Izvor: B92, 28.Feb.2021

Odličan izbor za druženje uz kaficu ili čaj....Potrebno je:..4 jaja..100 g šećera..100 g ml. oraha..200 g brašna..1 prašak za pecivo..100 ml jogurta..2 kašike kakaa..100 g suvog grožđa..Još je potrebno:..2 pudinga od vanilie ili slatke pavlake..100 g bele čokolade..2 kašike ulja..Priprema:..Umutiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.