Pokušala sam da imam SEKS sa dečkom, ali PENIS NIJE MOGAO DA PROĐE. Kao da je ZID umesto rupe! Od ovog POREMEĆAJA pate mnoge žene

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušala sam da imam SEKS sa dečkom, ali PENIS NIJE MOGAO DA PROĐE. Kao da je ZID umesto rupe! Od ovog POREMEĆAJA pate mnoge žene

Veliki broj žena ima isti problem...

Išli Lin nerado se seća svog prvog seksualnog iskustva. I to ne zato što je bilo veoma neugodno, već zato što se tad prvi put upoznala sa poremećajem od kojeg pati - vaginizmom.

Vaginizma je automatska vaginalna reakcija prema strahu od nekih ili svih vrsta vaginalne penetracije. Vaginalni mišići se stisnu, a žena nema kontrolu nad njima. Neke žene koje boluju od ovog stanja mogu imati poteškoće i pri stavljanju tampona, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok druge osećaju snažan bol i peckanje tokom seksa.

Kako kaže, sa deset godina je po prvi put osetila bol zbog ovog poremećaja.

- Pokušala sam da stavim svoj prvi tampon sa 10 godina i bilo je strašno bolno. Osećala sam se kao da ne postoji rupa, kao da je zid tamo gde bi trebala biti rupa, ispričala je ona u intervjuu za BBC.

- Znala sam da nešto ozbiljno nije u redu nakon veze sa prvim dečkom, nastavila je.

Nažalost, to njeno stanje se odražavalo i na ostale aspekte njenog života, pa čak i na one emocionalne.

- Bojala sam se da će partneri misliti da ih ne volim ili da me fizički ne privlače, rekla je, dodajući da je o svemu tome napisala i predstavu pod imenom “Skin A Cat” koja je trenutno na repertoarima pozorišta u Engleskoj.

- Prilikom odlaska kod terapeuta, on me je pitao koliko jako želim da budem ‘normalna’. I upravo je to finalna scena u mojoj predstavi. Pred junakinjom je pitanje šta ona ustvari želi od seksa. Ona tada shvata da ne mora da radi sve poput ostalih, da mora da uživa. Svi smo mi scenaristi naših života i moramo da radimo ono što nas usrećuje.

Prema nekim podacima, dosta žena boluje od ovog poremećaja, ali nažalost, jako retko pričaju o tome.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.