Pile punjeno kestenom i tikvom - kao stvoreno za porodični ručak

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pile punjeno kestenom i tikvom - kao stvoreno za porodični ručak

Uživajte u ukusnom pečenom piletu uz neuobičajeni dodatak kestena.

Opis

Nožem lagano zarezati ljusku svakog kestena. Staviti ih u lonac s vodom i skuvati. Dok su još topli, oguliti ih.

Oguliti i očistiti tikvu i iseći je na kockice.

Oguliti i sitno iseckati luk. Ispržiti ga na zagrejanom tiganju s maslinovim uljem. Kad luk omekša, dodati tikvu. Kad se tikva isprži, dodati prethodno opran pirinač.

Dodati bujon i kuvati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok sve ne ispari. Dodati sitno seckan ruzmarin, oguljene kestene i dobro promešati. Skinuti posudu s vatre. Začiniti solju i crnim biberom. Dodati polovinu putera. Promešati.

Namazati pile preostalim puterom, posoliti ga i pobiberiti sa svih strana. Napuniti ga punjenjem s kestenima i zašiti kuvarskim koncem. Staviti punjeno pile u pleh.

Sa strane raspodeliti preostalo punjenje i doliti 200ml vode.

Peći oko 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (na vrelom vazduhu). Vreme pečenja zavisi od veličine pileta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.