PROBLEM S BRIJANJEM KOJI MUČI MNOGE ŽENE: Rešite se CRNIH tačkica na nogama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROBLEM S BRIJANJEM KOJI MUČI MNOGE ŽENE: Rešite se CRNIH tačkica na nogama!

Evo šta treba da znate o fenomenu "jagodastih nogu"...

Tamne tačkice su deo korena dlake koji se nalazi na najgornjem sloju kože, pa ih brijač ili krema ne mogu ukloniti. Ovo je za mnoge žene veliki estetski problem, pa se postavlja pitanje šta možemo da uradimo?

Crne tačkice pogotovo su vidljive nakon brijanja - prvenstveno kod žena koje imaju vrlo tamne i debele dlake na nogama. Da bismo se rešili ovih tačkica, treba tačno znati kako depilirati noge. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

U Americi postoji zaista prigodan pojam za noge "posute" crnim tačkicama: Strawberry Legs – u slobodnom prevodu: "jagodaste noge". S obzirom da brojne crne tačkice podsećaju na sitne semenke koje se nalaze na tom slatkom voću.

Kod jagoda nam to naravno uopšte ne smeta, ali sa nogama je situacija značajno drugačija - i nimalo lepa.

Često nailazimo na informaciju da se kod crnih tačkica radi o zatvorenim porama, odnosno malim miteserima - ali to nije tačno.

Najbolji način da izbegnete "jagodaste noge" jeste uklanjanje dlaka tako da se dlačice uklone zajedno sa korenom. Dakle, epilacija, depilacija voskom ili šećernom pastom. I laser je dobra, ali prilično skupa metoda. Međutim, kod žena sa vrlo osetljivom kožom ne preostaje ništa drugo nego uzeti brijač u ruke.

Ako spadate u grupu žena za koje jedino brijač dolazi u obzir, onda se "pravilno" obrijte.

To znači sledeće:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.