PRIRODNI NAČINI za POVEĆANJE PLODNOSTI kod muškaraca: C vitamin, cink i to nije sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 15:26

PRIRODNI NAČINI za POVEĆANJE PLODNOSTI kod muškaraca: C vitamin, cink i to nije sve

Muška neplodnost je sve veći problem, i to na svetskom nivou.

Muška neplodnost ili muški sterilitet danas nije retkost i ostaje jedan od glavnih krivaca za nedostatak dece u brakovima, bez obzira na napredak savremene medicine.

Problemi s neplodnošću nisu uvek izlečivi, međutim ponekad se stanje može poboljšati uvođenjem jednostavnih promena u prehrambenim navikama i načinu života.

Ovo su samo neke stvari i nutritijenti koji se povezuju s poboljšanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plodnosti kod muškaraca.

Redovna fizička aktivnost

Istraživanja pokazuju kako uvođenje redovne fizičke aktivnosti može poboljšati nivo testosterona i poboljšati plodnost, posebno kod onih muškaraca koji su retko fizički aktivni.

Vitamin C kao dodatak ishrani 

Oksidativni stres jedan je od mogućih uzročnika neplodnosti kod muškaraca. Postoje dokazi da uzimanje antioksidansa u obliku dodataka ishrani, kao što je vitamin C, može poboljšati plodnost.

Dovoljan unos vitamina D

Istraživanja pokazuju kako uzimanje vitamina D u obliku dodataka ishrani može uticati na poboljšanje nivoa testosterona kod muškaraca koji imaju deficit vitamina D i niži nivo testosterona.

Piskavica kao dodatak ishrani 

Piskavica je poznata biljka koja se često koristi u kulinarske i medicinske svrhe. Nekoliko istraživanja koja su ispitivala učinak piskavice na poboljšanje seksualne aktivnosti i libida pokazuju obećavajuće rezultate. No, važno je naglasiti kako se u većini istraživanja koristio ekstrakt piskavice u obliku dodatka ishrani.

Dovoljan unos cinka

Uzimanje cinka kao dodatka ishrani može povećati nivo testosterona i uticati na povećanje plodnosti kod muškaraca s niskim nivoom cinka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.