PREVARILI STE SE: Mislite da su OVE namirnice ZDRAVE, a zapravo su LOŠE za ZDRAVLJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVARILI STE SE: Mislite da su OVE namirnice ZDRAVE, a zapravo su LOŠE za ZDRAVLJE!

Izbegavajte ih!

Jeste li se nekada zapitali koje namirnice vam donose više štete nego koristi?

Postoji određena hrana za koju verujemo da je zdrava, te je sve više unosimo u organizam, a ne znamo da je to samo varka.

A post shared by In Love with food (@in.love.with.food.___) on Feb 15, 2019 at 2:58am PST

Smuti i proteinski napici

Ljubitelji zdravog načina života, te ljudi koji redovno vežbaju piju ove napitke između obroka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi pojačali osećaj sitosti. Iako su veoma hranljivi, oni sadrže i kalorije i šećer, dok neki smutiji imaju i do 400 kalorija.

Smrznuti jogurt

Svi znamo da je jogurt zdrav i da smiruje želudac, naročito ako je u pitanju probiotik. Ali, neki jogurti nemaju žive i aktivne kulture. Kada se masnoća ukloni iz jogurta kako bi se smanjila količnina kalorija, dodaje se šećer kako bi bio ukusniji.

Suvo voće

Odličan je izvor vitamina, vlakana i drugih esencijalnih hranljivih materija. Međutim, sušeno voće je puno i šećera i kalorija.

Dijetalne namirnice

Neke od njih sadrže konzervanse, nezdravu masnoću i veštački šećer koji vam više štete nego koriste.

A post shared by Roseanne Milsonneau (@tastebuddyrose) on Mar 12, 2019 at 4:31am PDT

Dijetalni sokovi

Mnogi su ubeđeni da ako konzumiraju ovakve napitke da će smršati, ali tu greše. Naprotiv, postoji mogućnost da nabacite kilograme, a ovakvi sokovi povećavaju i pritisak i utiču na crevne bakterije.

Zaslađivači

Iako mnogi misle da su zdraviji od šećera, upravo oni mogu da utiču na to da se ugojtie. Kako biste svoju liniju održali i smanjili je, morate smanjiti i unos šećera, uključujući i zdrave šećere.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.