PREPOZNAJTE BOLEST PRE SIMPTOMA: Lice je ogledalo mozga, nokti otkrivaju probleme unutrašnjih organa

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 15:51

PREPOZNAJTE BOLEST PRE SIMPTOMA: Lice je ogledalo mozga, nokti otkrivaju probleme unutrašnjih organa

Odličan način da se bolesti otkriju na vreme

Ajurvedska medicina decenijama nas uči metodama otkrivanja procesa bolesti pre nego što se pojave jasni simptomi. Ova nauka tvrdi da je otkrivanjem ranih simptoma neravnoteže i bola moguće utvrditi prirodu narednih reakcija tela.

Na zapadu, reč "dijagnoza" obično znači identifikaciju bolesti nakon njene manifestacije. U Ajurvedi se, međutim, dijagnoza odnosi na neprekidno postepeno posmatranje interakcije između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reda (zdravlja) i poremećaja (bolesti) u telu. Proces bolesti je interakcija između tkiva u telu i njegovih svojstava. Simptomi bolesti su uvek povezani sa neravnotežom u tridoši. Jednom kada razumete prirodu ove neravnoteže, lekom možete vratiti ravnotežu u normalu.

Ajurvedska dijagnoza

Svakodnevno posmatranje pulsa, jezika, lica, očiju, noktiju i usana pružiće suptilne pokazatelje pomoću kojih može da se otkrije koji se patološki procesi odvijaju u telu, koji su organi oštećeni i gde se nakupljaju toksini.

Dakle, redovnom proverom indikatora, patološki simptomi mogu se unapred identifikovati i preduzeti preventivne mere.

Dijagnostika lica

Lice je ogledalo uma. Na licu postoje linije i bore. Ako postoji poremećaj ili bolest, vaše lice će to pokazati. Posmatrajte lice pažljivo u ogledalu i gledajte šta vam poručuje:

Dijagnostika pomoću usana

Kao i drugi delovi tela (jezik, nokti, lice, oči), usne takođe odražavaju zdravo ili bolno stanje različitih organa. Pazite na veličinu, oblik, površinu, boju i konturu usana:

Šta nam nokti otkrivaju

Prema Ajurvedi, nokti su nusprodukt kostiju. Pogledajte veličinu, oblik, površinu i oblik noktiju. Takođe pogledajte da li su fleksibilni, meki, nežni ili lomljivi:

Svaki prst ima vezu sa određenim organom:

Bele mrlje na domalom prstu ukazuju na naslage kalcijuma u ​​bubrezima. Ako na kažiprstu postoje bele mrlje, to ukazuje na nakupljanje kalcijuma u ​​plućima.

Dijagnostika posmatranjem očiju

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.