PREMINUO SLAVNI KREATOR: Izgubio bitku za život usled posledica COVID-19

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2020, 20:07

PREMINUO SLAVNI KREATOR: Izgubio bitku za život usled posledica COVID-19

Svet u suzama!

Poznati japanski modni kreator Kenzo Takada preminuo je u 81. godini života od posledica COVID-19 u bolnici u mestu Neji na Seni, nedaleko od Pariza, prenose svetski mediji.

Rodio se 27. februara 1939. godine u mestu Himeždi u Japanu. Proslavio se kada je radio u Parizu, gde je oformio svoj legendarni modni brend "Kenzo".

Osim odeće, proizvodio je parmeme, kao i kozmetičke proizvode.

Iako je najavio da se povlači 1999. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radio je privremeno. On je početkom ove godine najavio da će pokrenut i brend pod nazivom K3, koji je uključivao dizajn nameštaja, tepiha posuđa, tačnije, sve što ima veze za kuću i stil života.

2016. godine odlikovan je Legijom časti.

A post shared by Gilles Pudlowski (@gillespudlo) on Oct 4, 2020 at 8:12am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.