PREKIDA BOL U GRLU I KAŠALJ: Evo kako da PRIPREMITE napitak na bazi KURKUME koji pomaže kod INFEKCIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 23:56

PREKIDA BOL U GRLU I KAŠALJ: Evo kako da PRIPREMITE napitak na bazi KURKUME koji pomaže kod INFEKCIJA

Veoma moćan začin koji bi trebalo što češće koristiti za detoksikaciju!

Kurkuma se vekovima koristi u tradicionalnoj orijentalnoj medicini. Aktivno jedinjenje kurkume, ima moćna antibakterijska, antivirusna, antifungalna i antiinflamatorna svojstva. Zbog toga je kurkuma efikasna u lečenju upala grla izazvanih prehladom, sprečava infekcije, ublažava bolove, poboljšava stanje kože…Kurkuma se na više načina može koristiti za ublažavanje bolova u grlu, na primer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao napitak za ispiranje ili kao lekoviti čaj koji takođe ublažava i kašalj.

Napitak za ispiranje grla

Sastojci:

Priprema:

U šolju tople vode dodajte kurkumu i so. Dobro promešajte i ovim rastvorom ispirajte grlo izjutra, laganim grgotanjem.

Čaj za ublažavanje bola u grlu

Sastojci:

Priprema:

Stavite vodu u džezvu. Kada počne da ključa, dodajte kurkumu u prahu i dobro promešajte. Kuvajte još 4-5 minuta pre nego što isključite ringlu. Ostavite napitak da se malo prohladi, pa procedite, sipajte u šolju i dok je još toplo dodajte sok od limuna i med. Pijte čaj 2-3 puta dnevno tokom 3 dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.