Ovih 8 GREŠAKA stalno radimo kod kuće, a dovode U OPASNOST naše zdravlje i dom

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 14:35

Ovih 8 GREŠAKA stalno radimo kod kuće, a dovode U OPASNOST naše zdravlje i dom

Obratite pažnju.

 Istraživanja su pokazala da žene potroše tri puta više vremena na kućne poslove od muškaraca. One češće kuvaju i čiste dom, no često su nesvesne grešaka koje pritom čine, a koje mogu ugroziti njihovo zdravlje, ali i kuću.

Korištenje metle umesto usisavača

Iako je puno lakše i brže očistiti prljavštinu s poda metlom nego izvlačiti usisavač, metle podižu prašinu u vazduh i omogućavaju joj da se proširi po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << celoj sobi. Metlu bi trebalo koristiti samo kad na brzinu želite pokupiti rasuto brašno ili nešto slično. U svim drugim slučajevima bolje je koristiti mokru krpu ili usisavač.

Izlivanje ulja u odvod ili WC šolju

Svi već znamo da se tamponi, ulošci, pelene i papirni ubursi ne bacaju u šolju, no manje je poznato da i ulje može dovesti do začepljenja u cevima. Iako se rastapa pod toplom vodom, čim ulje dospe na hladne delove cevi, počinje  da se taloži, što s vremenom dovodi do začepljenja. Ulje možete uliti u kesu iz koje neće iscuriti i baciti u smeće.

Preterano korištenje osveživač vazduha ili njegovo nekorištenje

Previše vlage u stanu može dovesti do oštećenja tapeta, tepiha i podova. S druge strane nedostatak vlage loš je za naše telo. Ne morate nabavljati skupe osveživače, dovoljna će biti bočica s raspršivačem.

Čišćenje kupatila bez rukavica

Za čišćenje neretko koristimo jake hemikalije, no mnogi pritom ne koriste maske i rukavice. Te hemikalije u dodiru s kožom mogu uzrokovati opekotine i iritacije, a brojni proizvođači upozoravaju na to da bi njihove proizvode trebalo koristiti samo u dobro provetrenim prostorijama.

Drveće je preblizu kući

Lepo je imati drveće oko kuće, no stručnjaci ističu da ono ne bi trebalo da bude preblizu. Korenje može uzrokovati truljenje temelja. Preporučuje se da drveće bude barem šest metara udaljeno od spoljašnjih zidova kuće.

Prečesto pranje tepiha

Čisti tepisi su ponos svake domaćice, no njihovo prečesto pranje može ih oštetiti, naročito ako su izrađeni od veštačkih materijala. Tepihe je najbolje usisavati dvaput nedeljno i prati jednom godišnje.

Konstantno zatvaranje mašine za veš 

Zbog nedostatka prostora mnogi stalno zatvaraju vrata mašine za veš, no ako su stalno zatvorena, mašina se neće osušiti nakon pranja veša, što stvara savršeno okruženje za razvoj bakterija i plesni.

Previše cveća

Iako bilje doprinosi osećaju opuštene atmosfere u domu, ipak, neko cveće koje cveta stvara snažne mirise koji nam mogu prouzrokovati glavobolju.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.