Ove ukusne i sočne riblje filete spremićete za manje od 20 minuta!

Izvor: Lepota i zdravlje, 04.Jun.2020, 11:15

Ove ukusne i sočne riblje filete spremićete za manje od 20 minuta!

Kad nemate volje i vremena da isprobavate komplikovane recepte, pripremite ribu i uživajte u sjajnom obroku. Riba spada u najukusnije, ali i najzdravije, namirnice, ali mnogi je ne pripremaju kod kuće misleći da im za to treba posebna veština. Jela s ribom nisu nužno zahtevna, slažu se kuvari. – Nema razloga za brigu. Ribu je lakše i brže spremiti nego meso, a spektar predivnih ukusa koje možemo otkriti zaista je veliki – kaže Vitni Otavka, glavni kuvar jednog prestižnog američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << restorana. (Pročitaj: Hit dezert u svetu: Kako da napravite “kap kolač” (video)) Recepti za pripremu ribe su brojni, a mi vam donosimo jedan koji zaista nije previše zahtevan. Pečena riba u umaku od putera, limuna i šerija u vašu kuhinju uneće duh Mediterana. (Pročitaj: Do zdravlja i vitke linije uz mediteranski način ishrane) Za pravljenje ove kulinarske čarolije trebaće vam samo dvadesetak minuta, tako da ćete moći da je pripremate i nakon napornog radnog dana. Zasučite rukave i počnite pripremu ovog neodoljivog jela s ribom! Pečena riba s puterom, limunom i šerijem Sastojci (šest porcija): 6 fileta ribe po izboru (najbolje je koristiti iverak) 125 g omekšalog putera (idealno je da bude sobne temperature) so 2 vezice sitno seckanog vlašca 3 čena belog luka (tanko sečen) (Pročitaj: Kako beli luk može da pomogne muškarcima da postanu zveri u krevetu) 4 1/2 kašičice šerija (možete koristiti i drugo vino po izboru) 1 limun (polovinu iscediti, a drugu polovinu iseći na tanje kolutiće) 1 kašika iseckanog svežeg peršuna 1 kašičica aleve paprike Uputstvo za pripremu: Zagrejte rernu na 250 stepeni C. Podmažite pekač kašikom putera i poređajte filete (samo jedan sloj). U tiganju rastopite kašiku putera na nižoj temperaturi (vodite računa da puter ne izgori!). Dodajte vlašac i beli luk. Dinstajte jedan minut, a nakon toga dodajte preostali puter. Kada se on rastopi, uspite šeri i limunov sok, pa začinite dodavanjem soli. Dobro promešajte i prelijte preko ribe. Na kraju, preko fileta stavite peršun, alevu papriku i kolutiće limuna. Pecite oko 15 minuta. Poslužite odmah, dok je toplo. Ukoliko ručak ne možete zamisliti bez salate, uz ovu pečenu ribu možete spremiti laganu salatu sa krastavcem i avokadom. Ljubitelji tradicionalne kuhinje pečenu ribu mogu kombinovati sa krompir-salatom. (Pročitaj: Batat – ukusno povrće koje će vam pomoći da smršate) lepotaizdravlje.rsShape, Caitlin Bensel, Guliver/Getty imagesThe post Ove ukusne i sočne riblje filete spremićete za manje od 20 minuta! appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.