Ovaj mineral je neophodan za kožu: Rešite se nečistoća, bubuljica i toksina (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 21:24

Ovaj mineral je neophodan za kožu: Rešite se nečistoća, bubuljica i toksina (RECEPT)

Poželjan sastojak u nezi.

Zeolit je mineral koji je veoma snažan detoksikator jer ima sposobnost da dubinski iz kože izvlači na površinu toksine, nečistoće, ali i teške metale, koji se veoma često skupljaju u porama.

Takođe, pokazao se kao veoma delotvoran u smanjenju i uklanjanju bubuljica, akni, iritacija na koži i mitisera. Koži vraća sjaj, tonus i prirodnu otpornost na štetne agense.

Naša životna sredina i veliko zagađenje u kome živimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nažalost, ne zaobilazi ni našu kožu – u njoj se nakupljau zagađenja iz spoljašnje sredine u vidu izduvnih gasova, smoga i prašine, koji su puni teških metala.

Ovaj mineral, zbog svojih jakih detoksikativnih dejstava poželjno je da uključite u svakodnevnu negu vaše kože. To možete učiniti tako što ćete napraviti piling ili masku za lice od zeolita.

Za ovu masku potrebno vam je da pomešate jednu kašiku zeolita, kašiku vode i kašiku jojoba ulja. Umesto vode možete koristiti i čaj od nevena, koprive ili kamilice, jer sva tri imaju umirujuća svojstva na kožu. Nanesite masku na blago pokvašenu kožu i sačekajte da se osuši, a zatim isperite lice mlakom vodom.

Za ovaj piling potrebna vam je kašičica hidratantne kreme, kašičica vode ili biljnog čaja, kašičica zeolita i kašičica ječmenih mekinja.

Sve sastojke dobro sjedinite i nanosite na lice utljavajući, laganim kružnim pokretima, nekoliko minuta. Nakon toga kožu isperite mlakom vodom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.