Otac troje dece objavio emotivnu poruku i dao svim očevima savet kako treba da se ponašaju

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac troje dece objavio emotivnu poruku i dao svim očevima savet kako treba da se ponašaju

Biti otac troje dece nije nimalo laka stvar.

Ted Gonder (29) otac je troje dece. Sa 24 godine nije ni sanjao da će sa suprugom Franciskom u kratkom roku osnovati petočlanu porodicu, a u svemu tome mnogo toga je naučio.

Iskrenom objavom otkrio je šta bi poručio mlađem sebi. To je zapravo poruka svim očevima kako da se odnose prema partneriki od pozitivnog testa na trudnoću, pa i kasnije, kad beba stigne na svet.

"Žena nosi bebu u stomaku devet meseci. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zato je vi nosite na svom stomaku devet meseci kad god imate priliku. Ne samo da ćete njoj pomoći da se oporavi, nego ćete se povezati s detetom kako ne možete ni da zamislite", napisao je Ted.

"Žene doje i to je divno i ispunjava ih, ali i iscrpljuje. Zato promenite svaku pelenu koju možete. Od prve pa nadalje. Brzo ćete zaboraviti da je to odvratno, a supruga neće moći da se požali da ste odsutni i ne pružate joj podršku", dodao je.

Nakon toga je poručio da partnerke ujutro dočekate sa šoljicom beskofeinske kafe.

"Celu noć je bila budna i hranila dete i to će joj pomoći da započne dan", rekao je.

Osim toga, navodi da je važno boljoj polovini dati do znanja da je lepa jer su žene nakon porođaja kritične prema svom telu i nesigurne.

"Podsetite je da je superheroj! U njoj su se doslovno pomerili svi organi i dobila je 20 kilograma da bi na svet donela dete koje je vaš dar. Pomozite joj da prevlada probleme i fokusira se na pozitivne ciljeve", kaže Gonder.

Poslednji njegov savet nije ništa manje važan od prethodna četiri.

“Hormoni luduju i pre i nakon porođaja. Ponekad neće biti svoja i reći će stvari koje uopšte ne bi izgovorila da nije pod uticajem hormona. Setite se da vi sada morate da budete stena. Ona će ubrzo biti ona stara i sigurno želite da vam bude zahvalna što ste bili snažni kad ona nije", zaključio je.

Njegova objava prikupila je hrpu reakcija, a Tedu su se mnogi stranci zahvalili na emotivnoj poruci koju je preneo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.