Odložila krunu i uzela mantil: Mis Engleske se priključila lekarima

Izvor: B92, 07.Apr.2020, 17:06

Odložila krunu i uzela mantil: Mis Engleske se priključila lekarima

Mis Engleske za 2019. godinu, koja je po profesiji lekar, vratila se u zemlju kako bi se pridružila sunarodnicima u borbi protiv koronavirusa.

Baša Mukerdži, koja je diplomirala medicinu na Univerzitetu u Notingemu, biće u samoizolaciji dve sedmice, jer se vratila iz inostranstva, a nakon toga će se pridruziti kolegama u bolnici u Bostonu.

Nakon osvajanja titule, nekoliko dobrotvornih organizacija u svetu pozvale su je da im pomogne kao ambasador dobre volje u Pakistanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Africi, Turskoj, Indiji, pa je lepa lekarka planirala da se posveti humanitarnom radu do kraja avgusta ove godine.

„Osećala sam da je pogrešno da nosim krunu dok u svetu ljudi umiru od koronavirusa,“ rekla je Baša za CNN i dodala da nije oklevala ni trenutka kada su je bivše kolege iz bolnice u Bostonu pozvale da im se pridruži.

Ona je specijalizirala respiratornu medicinu, ali, kako je rekla, mogu da je rasporede tamo gde je napotrebnija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.