Obavezni u rutini: Proizvodi za negu lica koji vam trebaju pre nego što napunite 40 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 11:15

Obavezni u rutini: Proizvodi za negu lica koji vam trebaju pre nego što napunite 40 godina

Nega pre svega!

Gotovo svakodnevno na scenu stupaju sve noviji proizvodi za negu kože.

Ovo koliko god poželjno bilo, može da bude zbunjujuće, jer je teško izdvojiti one proizvode koji nam stvarno trebaju, i koji zaista deluju. Kako godine lete, ubrzano primetićete, potrebno je menjati paletu proizvoda koje koristite, jer oni za negu lica sa 20 godina, nemaju isti efekat kada pređete 30-tu.

Nekada vam je zar ne bila dovoljna samo hidratantna krema, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sada ne možete da zamislite adekvatnu negu lica bez seruma za uklanjanje bora i zatezanje lica. Kako bismo vam makar malo olakšali i sveli neophodne proizvode za negu kože na njihov minimum, okrenuli smo se profesionalcima za pomoć.

Iako je svaka koža priča za sebe, predstavljamo vam danas 5 proizvoda koji predstavljaju apsolutnu potrebu svake savremene žene, pre 40. godine života.

Sigurno je da ne treba posebno da naglašavamo važnost ovog proizvoda. Nežno ali temeljno čišćenje lica je osnova ženske lepote. Samim tim adekvatno sredstvo za čišćenje je od presudne važnosti za dnevnu rutinu nege kože.

Ovaj proizvod nam ne dolazi u vidu iznenađenja. Ne morate po struci biti dermatolog da biste u zrelim godinama znali da procenite važnost kreme za sunčanje. Bili na letovanju ili ne, neophodno je da već pri prvim znacima intenzivnog delovanja Sunca, koristite kremu za zaštitnim faktorom.

Kako starimo, koža lica postaje sve suvlja i tanja, zbog čega je ključno korišćenje hidratantne kreme. Ona koži vraća neophodnu vlažnost, nežnost, mekoću i obnavlja njenu elastičnost. Poželjno je koristiti kremu koja u sebi sadrži masne kiseline, hijeluronsku kiselinu i ceramide.

Što pre krenete da koristite preparate na bazi antioksidanata, to bolje, tvrde dermatolozi. Antoksidanti deluju kao nevidljivi štitnici i deluju na neutralizaciju oštećenja slobodnih radikala izazvanih zagađenjem i Sunčevom svetlošću, koji mogu dovesti do preranog starenja kože.

Klinički je dokazano da retinol krema aktivno stimuliše proizvodnju kolagena i smanjuje pojavu sitnih bora. Svakako treba da imate na umu da je potrebno vreme i doslednost da bi se videla njegova učinkovitost. Retinol može da bude agresivan prema osetljivoj koži, tako da se savetuje postepeno uvođenje istog u dnevnu negu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.