OVO brašno reguliše PROBAVU, snižava HOLESTEROL i od njega se prave najbolje PALAČINKE (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2018, 06:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO brašno reguliše PROBAVU, snižava HOLESTEROL i od njega se prave najbolje PALAČINKE (RECEPT)

Ne sadrži gluten.

Heljda potiče iz Azije, a kod nas se koristi kao žitarica iako to zapravo nije.

Četiri stvari koje će vam se desiti ako budete POSTILI jednom nedeljno!

Potrošnja ove biljke već je stvarno raznolika i to u mnogim zemljama. Botanički pripada u kategoriju zeljastog povrća dok se u nekim kulturama svrstava među voćke.

SUPER KORISNO: 5 ideja koje će vas naterati da popijete 8 ČAŠA VODE dnevno!

Veoma je hranjiva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a u kulinarstvu se smatra žitaricom. Radi se o semenkama veličine onih od pšenice, ali malo zanimljivije trouglaste forme. Najčešće se koristi kao zamena za pirinač ili se od nje prave kaše. Heljdino brašno može biti tamnije i svetlije boje i ne sadrži gluten.

Heljda je hrana bogata vlaknima. Osim toga u sebi sadrži i esencijalne aminokiseline, vitamine, proteine, ugljeno hidrate i mali broj kalorija.

Ona tako može da pomogne u smanjivanju nivoa šećera u krvi, spuštanju visokog pritiska i holesterola. Osim toga će održavati zdravlje krvnih sudova i čitavog kardiovaskularnog sistema te smanjivati rizik od nastanka raka. Proizvodi s heljdinim brašnom pomoći će u jačanju koncentracije i pamćenje. Osim što čisti krv, pomaže i u probavi u smislu čišćenja creva i normalizovanja metabolizma.

LETO JE NA PRAGU: Otkrivamo vam RECEPT koji će učiniti da vaše telo izgleda SAVRŠENO!

Heljdino brašno je odlično za korišćenje uz obično brašno koje koristite. Ako ga dodajete za pravljenje testa za palačinke ili hleb i peciva, osetićete kako testo ima nežniju strukturu i ukus maslaca. Uz to će biti i nutritivno kvalitetniji.

BRZO I EFIKASNO: Uklonite zubni KAMENAC sa ova DVA SASTOJKA!

Ako želite da pravite palačinke od heljdinog brašna, potrebni su vam ovi sastojci:

Pripremaju se tako da u jednoj posudi pomešate suve sastojke, a u drugoj mleko i maslac. Nakon toga pomešajte sve zajedno i ostavite da stoji 30-ak minuta. Ukoliko vam je testo previše gusto možete dodati još mleka. Gustina treba da bude kao i kod običnih palačinki. A peku se isto kao i obične palačinke.

PROCURILO: Ovo je SPISAK Orlova za Mondijal! Iznenadiće vas broj igrača iz VEČITIH rivala! (FOTO)

U nekim slučajevima se heljdino brašno može koristiti za poboljšanje čitavog metabolizma, posebno ako se uzima u kombinaciji s kefirom. Ovakav napitak treba da se jede ujutro, pola sata pre jela. Nakon toga ne bi trebalo da jedete barem tri sata. Ako vam je previše kiselo možete da ga zasladite s malo meda. Ovakav napitak se treba koristiti 14 dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.