Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2019, 21:20

OVAKO SE PRAVILNO KUVA KUKURUZ: Svi pravite OVU grešku i ubijate četiri moćna svojstva ove namirnice

OVAKO SE PRAVILNO KUVA KUKURUZ: Svi pravite OVU grešku i ubijate četiri moćna svojstva ove namirnice

Počnite odmah da praktikujete ovaj način kuvanja.
Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu - kuvani kukuruz.
Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku - sa klipova skidamo kukurznu svilu, one "dlačice" koje je gotovo nemoguće sve počupati.
Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:
- Sprečava nastanak kamenja u bubrezima;
- Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma;
- Snižava nivo šećera i holesterola u krvi;
- Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.
Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.