OVAJ LEK MNOGI BACAJU: Zavirite u frižider i TU JE, a čini čuda PROTIV MAMURLUKA I BAKTERIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2021, 15:36

OVAJ 'LEK' MNOGI BACAJU: Zavirite u frižider i TU JE, a čini čuda PROTIV MAMURLUKA I BAKTERIJA

Ubija štetne bakterije u želucu, opušta mišiće i održava nivo šećera pod kontrolom

Da li ste znali da je voda kiselih krastavaca zapravo riznica zdravlja? Tako tvrdi Šanel Adams, jedna od najboljih barmera na svetu, koja je u razgovoru za Pun kufer otkrila da je ta tečnost jedan od zanimljivijih trendova u američkim barovima.

Naime, nakon čašice viskija preporučuje se ispijanje šutera vode kiselih krastavaca, što se u SAD-u naziva "pickleback" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i u mnogim je barovima "specijalitet" kuće.

Osim Amerikanaca, Rusi tečnost od kiselih krastavaca ispijaju uz votku, dok se u Meksiku kombinuje s tekilom. Na taj se način ublažava alkohol, a neki tvrde i da takva voda ublažava mamurluk.

Tobi Kekin, vlasnik bara iz Nju Jorka, svoje iskustvo s "picklebackom" opisao je u razgovoru za "The New York Times Style Magazine".

- Jedna devojka s Juga dubokog glasa pitala me za šuter vode od kiselih krasavaca uz njen viski. Naterala me da pijem s njom i te noći sam ih popio desetak. Izlečio sam prehladu koju sam imao i nisam bio mamuran. Nakon toga su svi hteli piti tu vodu uz viski. To je piće proslavilo moj bar", rekao je.

Uz sve to, tečnost kiselih krastavaca ima i druge blagodati, na primer ubija štetne bakterije u želucu, opušta mišiće i održava razinu šećera pod kontrolom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.