OTKRIVAMO ZAŠTO SI NADUTA! Saznaj da li boluješ od OPAKE BOLESTI creva i kako da rešiš ovaj PROBLEM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2019, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO ZAŠTO SI NADUTA! Saznaj da li boluješ od OPAKE BOLESTI creva i kako da rešiš ovaj PROBLEM!

Nervozna creva mogu da vam zakomplikuju svakodnevni život.

Nadutost se definiše kao oticanje stomaka koje je uglavnom bolno i neprijatno stanje, a evo zašto je stomak naduven i na koju bolest takva pojava upućuje.

Gasovi su jedan od glavnih uzroka nadutosti, a najbolje se leče izbegavanjem hrane koja izaziva gasove (mahunarke, crni luk, brokoli, prokelj).

Drugi uzrok je zatvor, a on se leči uključivanjem u ishranu što više namirnica bogatim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlaknima i laganim vežbanjem (šetanje oko 30 minuta dnevno).

Gutanje vazduha je takođe uzrok, pa nemojte pričati tokom jela, sedite uspravno dok jedete i izbegavajte gazirana pića.

Intolerancija na hranu može da izazove bolove u stomaku, nadutost i gasove. Uglavnom se javlja intolerancija na gluten i laktozu, a ako imate često ove simptome važno je da odradite test intolerancije na hranu.

Iritiranost crevne flore je često uzrok nadutosti, a simptomi su i dijareja i zatvor.

Celijačna bolest je hronično oboljenje i karakteriše nemogućnost organizma da svari određene namirnice poput glutena, različitih žitarica i belančevina. Ovo oboljenje se ne leči, već se organizam privikava na dugoročnu dijetu bez ovih namirnica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.