OPORAVLJA ORGANIZAM ZA 40 DANA: Napravi NARODNI LEK od dva sastojka, uzima se JEDNA KAŠČICA pre doručka

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 11:36

OPORAVLJA ORGANIZAM ZA 40 DANA: Napravi NARODNI LEK od dva sastojka, uzima se JEDNA KAŠČICA pre doručka

Pun je vitamina i minerala...

Suve smokve su svakako jedna od najboljih opcija koju možete da napravite u toku jeseni i zime, kada je reč o slatkišima. Svaki put kada osetiti potrebu da pojedete nešto slatko, uzmite suvu smokvu.

Suve smokve mogu pojačati našu energiju, poboljšati raspoloženje i mentalnu aktivnost. Sadrže veliku količinu vlakana, veliku količinu kalijuma, gvožđa, kalcijuma i vitamina B. Visok sadržaj pektina u smokvama dobar je za zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zglobova i kostiju.

A post shared by Lucijana 🌿 (@lucka.bucka)

Takođe, suve smokve imaju sposobnost da značajno povećaju antioksidativno djelovanje krvne plazme, a supstanca rutin pomaže u jačanju zidova kapilara i promoviše aktivniju apsorpciju vitamina C.

Suhe smokve su dobre protiv zatvora i odličan su laksativ. Svakodnevno konzumiranje smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Napravite melem od suvih smokvi koji oporavlja organizam, podstiče varenje i uklanjanje toksina iz organizma. Odlična je za poboljšanje tena i imunološkog sistema.

Sastojci:

Priprema:

Uzmite 20 suhih smokava, prepolovite ih i stavite u teglu. Zatim dodajte maslinovo ulje tako da smokve budu potpuno prekrivene i još 0,5 - 1 cm na vrhu. Stavite teglu u frižider 40 dana.

Kako se koristi:

Konzumirajte pola smokve i 1 kašičicu ulja od 5 do 10 minuta pre doručka. Konzumirajte dok se sadržaj cele tegle ne završi. Odmah ćete osetiti lekovito dejstvo ovog leka. Ovaj tretman se može ponoviti 2-3 puta godišnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.