ODRASLA JE SA DESETORO BRAĆE I SESTARA Bila je jedna od najvoljenijih pevačica Juge, detinjstvo joj je obeležila TRAGEDIJA, a preživela je tešku bolest

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRASLA JE SA DESETORO BRAĆE I SESTARA Bila je jedna od najvoljenijih pevačica Juge, detinjstvo joj je obeležila TRAGEDIJA, a preživela je tešku bolest

Ovo niko nije znao.

Jedna od najpopularnihih jugoslovenskih pevačica Silvana Armenulić nastradala je saobraćajnoj nesreći 10. oktobra 1976. godine u mestu Kolari kod Smedereva. Mnogi i dan danas vole njene pesme, a malo ko zna da je Silvana imala desetoro braće i sestara, kao i da je njen brat preminuo od teške bolesti koju je imala i sama pevačica.

ČUPANJE KOSE, ŠAKOM U ČELO, PA ŠUT U GLAVU! Pevačice se brutalno potuke, srpska javnost u ŠOKU (VIDEO) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Silvana Armenulić rođena je kao Zilha Bajraktarević 18. maja 1939. godine u Doboju, a umetničko ime Silvana uzela je po tada popularnoj glumici Silvani Mangano, čiji je film “Gorak pirinač” posebno volela. Odrasla je sa desetoro braće i sestara. Njen otac zvao se Mehmed, a majka Hajra. Mehmed je radio kao poslastičar. Kada je bila dete Silvana je teško obolela od difterije, a u to vreme ova bolest bila je smrtonosna.

A post shared by SILVANA ARMENULIC (@silvana.armenulic) on Apr 25, 2019 at 11:55am PDT

Oboleo je i njen brat Hajrudin, koji je od ove bolesti preminuo. Iako su šanse bile skoro nemoguće, mala Zilha uspela je da se izbori sa opakom difterijom.

Silvana je bila jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, a jedan od najvećih hitova koji ju je vinuo u zvezde bila je pesma “Šta će mi život” Tome Zdravkovića, koju je otpevala u TV seriji “Ljubav na seoski način”, a istoimena ploča, koju je izdao zagrebački “Jugoton”, prodata je u to vreme u neverovatnih 300.000 primeraka.

A post shared by Silvana Armenulić (@silvana_armenulic) on Apr 19, 2019 at 9:58am PDT

A post shared by SILVANA ARMENULIC (@silvana.armenulic) on Apr 18, 2019 at 10:36am PDT

A post shared by SILVANA ARMENULIC (@silvana.armenulic) on Apr 5, 2019 at 10:59am PDT

A post shared by SILVANA ARMENULIC (@silvana.armenulic) on Mar 15, 2019 at 10:18am PDT

A post shared by Ayla (@theangelworered) on Feb 10, 2019 at 12:44pm PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.