Nije samo za stomačne tegobe: Aktivni ugalj u službi lepote

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2019, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije samo za stomačne tegobe: Aktivni ugalj u službi lepote

Veoma koristan.

Aktivni ugalj se kod nas uglavnom povezuje sa gubitkom kilograma i kao lek za stomačne tegobe.

Međutim, aktivni ugalj ima i mnoga druga svojstva, zahvaljujući kojima se koristi ne samo u medicini, već i u kozmetici.

Ugalj  dubinski čisti vlasište i kosu, posebno se preporučuje osobama koje imaju problem s prekomernom masnoćom. Odstranjuje sebum i nečistoće iz njih, dajući svežinu i dodatni volumen. Za ljude koji se bore sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << perutom, ovo će delovati kao pomoćni lek za ovu bolest.

Takvu masku možete napraviti bukvalno za jedan minut. Samo pomešajte ugalj iz dve kapsule sa 1 kašikom želatina ili vode. Ostavite masku na lice dok se potpuno ne osuši. Ovaj tretman pomaže čišćenju pora i uklanjanju mrtve kože.

Kada je u pitanju izbeljivanje zuba, aktivni ugalj se ponaša isto i oralno: uklanja fleke sa zuba. U stvari, on menja pH u ustima efikasno ubijajući bakterije odgovorne za karijes i gingivitis. Ugalj je po prirodi tvrd, ali ne brinite, neće ogrebati zube.

U stvari, to je jedan od najboljih načina za izbeljivanje zuba i vraćanje svežeg daha. Zato potopite četkicu u prah i očistite zube, pažljivo ispljunite i na kraju isperite.

Aktivni ugalj vrlo dobro čisti kožu od sebuma i bakterija. Zahvaljujući tome, kupka sa dodatkom uglja može izlečiti i najteže slučajeve akni. Samo ulijte sadržaj 2 kapsule u vodu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.