Neprijatan osećaj na koži, svrab i zatezanje: Upotreba ovog vitamina značajno ublažava simptome EKCEMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprijatan osećaj na koži, svrab i zatezanje: Upotreba ovog vitamina značajno ublažava simptome EKCEMA!

Svaka druga osoba ima neki problem sa kožnim oboljenjima!

Ekcem karakteriše svrab, crvena, suva i napukla koža. Atopijski dermatitis je najčešći oblik ekcema koji se javlja. Iako ne postoji lek koji bi mogao trajno da eliminiše ove probleme, postoji širok spektar tretmana koji mogu da pomognu u ublažavanju simptoma.

Vitamin E je odlčan za poboljšanje izgleda kože i očiju. Odličan je za jačanje imunog sistema, a poslednji dokazi upućuju na to da je odličan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i u ublažavanju simptoma ekcema.

Studija iz 2015. godine, sprovedena na 70 učesnika sa blagim do umerenim ekcemom, testirla je efekte koje ovaj vitamn ima na kožu. Rezultat je manji osećaj svraba, smanjeno crvenilo i suvoća kože.

Ipak, nacionalno udruženje za ekceme ističe: "Vitamin E može imati kratkotrajni efekat smanjenja ekcema. Savetuje se da se vitamin E koristi kratkotrajno. Izbegavajte dugoročnu upotrebu, jer može da ima suprotan efekat.

Ovaj vitamin treba koristiti u razumnim količinama. Najbolje je primeniti njegovu upotrebu za saniranje većih upala.

Biljna ulja, poput soje, kukuruza i maslinovog ulja

Orašasti plodovi

Proizvodi od celog zrna žitarica

Za negu nakon saniranja ekcema je dobro koristiti kreme koje će hidrirati kožu i održavati nivo vlažnosti, koji je ključan u borbi protiv ovog kožnog oboljenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.