Najsmelije dame svetske scene: Što luđe to bolje

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najsmelije dame svetske scene: Što luđe to bolje

Iako se kaže da je lepota u oku posmatrača, postoje nepisani kodeksi ulepšavanja koje žene uglavnom poštuju. Na svetskoj sceni one najhrabrije iskaču iz okvira uobičajenog načina šminkanja i doterivanja i zbog toga su često na meti kritika.

Ove revolucionarke često šokiraju javnost, ali zato svesno ili nesvesno kreiraju trendove koje prate devojke širom planete.

Titulu kraljice karmina nosi reperka Misi Eliot. Ova 46-godišnjakinja je poslednjih decenija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u muzičkim spotovima na usnama imala najrazličitije nijanse ruževa, od zelenih preko crnih do plavih i belih.

Veruje se da joj nije strano da od šminkera zahteva da joj donju usnu ofarbaju u jednu, a gornju u drugu boju, u zavisnosti od toga šta želi da obuče. Jedna je od prvih dama koja je umesto ružem usta ukrašavala cirkonima. Kada je spot za pesmu "WTF" u kome sija poput disko kugle izašao na svetlost dana, kristali su postali obavezan dodatak u neseseru mnogih žena.

Mnogobrojne dame sa crvenog tepiha svojevremeno su bile ošišane mašinicom. Ipak, niko nije ovu frizuru proslavio kao američki model i glumica Amber Rouz. Ova zavodnica je kosu tj. ono što je od nje ostalo ofarbala u plavo i tako napravila svoj zaštitni znak. Nakon što se u tom izdanju prvi put pojavila pred kamerama, tinejdžerke širom planete su se osmelile da od frizera zatraže baš takvo šišanje. Znalci tvrde da je Amber ta koja je ovoj frizuri podarila ženstvenost i seksepilnost.

Trend natapirane frizure i upečatljivog ajlajnera na očima, koji je svojevremeno nesvesno pokrenula umetnica Ejmi Vajnhaus, živi i dalje i nakon njene tragične smrti. Pevačica osim što je ostavila neizbrisiv trag na svetskoj muzičkoj sceni, zaveštala je i prepoznatljiv način ulepšavanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.