NEGA PRE SVEGA JESEN JE STIGLA, A ONA SA SOBOM NOSI I POSEBNU NEGU: Nahranite KOSU i služite se ovim malim trikovima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEGA PRE SVEGA JESEN JE STIGLA, A ONA SA SOBOM NOSI I POSEBNU NEGU: Nahranite KOSU i služite se ovim malim trikovima!

Dame, u kućnoj radinosti se prepustite hidrataciji.

Sada kada se leto i zvanično približava kraju, vreme je da promenite rutinu nege kose. Hladna jesen donosi suv, hladan vazduh koji kosu čini "frizzy", krtom, dehidriranom i teškom za oblikovanje.

Srećom uz kombinaciju pravih proizvoda i nekoliko haircare saveta, moćićete da održite kosu zdravom i lepom tokom čitave jesenje sezone.

Baš kao i koži, i kosi je potrebna vlaga kako bi bila sjajna i zdrava. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svakodnevno pranje kose lišava dlaku njenih prirodnih ulja koja joj daju blistavost i elastičnost.

  Zato proredite pranje kose makar na svaka dva dana, a u međuvremenu osvežite koren uz pomoć suvog šampona.

Još jedan savet za zadržavanje vlage jeste da pored klasičnog regeneratora, uvedete i "leave-in" kremasti regenerator, bez ispiranja koji će hidrirati i nahraniti dlaku.

S jeseni, potrebno je da pređete na nešto hranljivije šampone koji neće lišavati dlaku prirodnih ulja i lipida. Birajte regenerišuće šampone na bazi prirodnih ulja argana, makadamije, kokosa ili kakao i shea maslaca.

Dakle, šampone-čistače ostavite po strani! Isto učinite i sa balzamom ove jeseni pređite na neki kvatetliniji, gušće teksture.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.