NE BUDITE KLOVN: Greške koje ŽENE sa BRAON očima najviše prave kada se šminkaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE BUDITE KLOVN: Greške koje ŽENE sa BRAON očima najviše prave kada se šminkaju!

Ne radite ovo!

Kada se šminkate nije dovoljno da poznajete tehnike i da savršeno nanosite šminku, potrebno je da znate kako sa bojama. Neke boje jednostavno ne idu uz vašu boju očiju. Veoma je bitno koju boju ajlajnera i senke birate.

Najčešća greška, prema ekspertima za šminkanje, koju žene sa smeđim očima mogu da urade je – da kupuju senke u braon boji. Svi vole neutralne boje, ali žene sa tamnim očima moraju da budu oprezne i da ne biraju boje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će izgledati "ravno" na njima.

-  Izbegavajte mat, braon senke koje se uklapaju sa vašom bojom očiju - rekla je Dženifer Troter, poznata šminkerka.

- Često, žene sa smeđim očima misle da će na njima braon boja izgledati prirodno, ali na smeđim očima, braon senka izgleda sumorno i ravno. Ako želite prirodan izgled, pređite na senku u bronzanoj boji sa sjajem ili u sivkastoj nijansi, ako imate svetliji ten. Ako imate tamniji, za vas su idealne zlatna i boja šampanjca. Još jedan važan savet: uvek birajte formulu sa suptilnim sjajem, a ne šljokicama i ove senke će otvoriti oči i istaći njihovu boju.

Za efekata zamagljenog pogleda ona preporučuje ove boje. 

-  Nemojte kupovati crni ajlajner samo zato što izgleda odlično na zelenookoj Adel. Da biste stvorili smokey eye za smeđe oči, morate da razmišljate izvan kutije. – Crno može izgledati bezveze na vama. Probajte tamnu boju uglja (sivo-plava nijansa) ili teget boju. Vaše oči će zaista sijati - kaže ona.

 Za kraj, Dženifer upozorava žene sa smeđim očima da ne zaborave na nijanse ruževa i rumenila. – Koristiti bež, braon nijanse za usne i obraze nije dobra odluka. Umesto tih boja, koristite ružičaste nijanse koje će se odlično slagati uz sve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.