NAUČNICI DALI ODGOVOR - Ove godine su IDEALNE za trudnoću i proširenje PORODICE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAUČNICI DALI ODGOVOR - Ove godine su IDEALNE za trudnoću i proširenje PORODICE!

Mišljenja su podeljena.

Sve više žena odlaže trudnoću fokusirajući se na završavanje fakulteta, izgradnju karijere, ali i zbog nezaposlenosti, nerešenih egzistencijalnih pitanja itd. Trenutna prosečna starost majki je 26,3 u odnosu na 24,9, godina po statistici od pre 15 godina.

I dok je prema rezultatima studije dr. Džona Mirovskija sa Fakulteta u Teksasu savršena godina za rađanje 34 - ta, dr. Džulijan Lokvud, načelnica Klinike za plodnost u Midlandu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Velikoj Britaniji, smatra da je idealna godina za trudnoću 25 - ta.

- Da, to je godina kada većinu lovi kriza jer navršavaju četvrt veka. No to je i vreme kada žene napuštaju fakultet, pokušavaju izgraditi karijeru, trude se pronaći nekoga s kim žele osnovati porodicu - istakla je dr. Lokvud.

- Važno je ponoviti da postoji mnogo faktora koji utiču na tu odluku. Odluku koju možete doneti samo vi - poručila je i dodala:

- Bilo da odlučite imati decu s 20, 30 ili 40, bilo to biološkim putem ili nekim drugim, važno je da slušate svoje telo i donesete onu odluku koju smatrate ispravnom. Vi jedini znate što je najbolje za vas!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.