NAPRAVITE DOMAĆE ULJE ZA SUNČANJE: Ove namirnice su zadužene za BRONZANI ten!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2018, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPRAVITE DOMAĆE ULJE ZA SUNČANJE: Ove namirnice su zadužene za BRONZANI ten!

Štiti i neguje.

Prirodno ulje za sunčanje se pravi po receptu koji je nastao u doba kad modernih preparata nije bilo, a ljudima je bila neophodna zaštita od sunca.

VRUĆINE NAM SE BLIŽE: Odlučite se za neku od ove 4 frizure koje se lako održavaju! (FOTO)

Priprema je veoma jednostavna.

IZOBLIČILA SE: Nekada je bila jedna od NAJLEPŠIH manekenki, a sada PLAŠI ljude svojim izgledom (FOTO)

U staklenu bocu šireg otvora ili malo veću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teglu stavite nekoliko izrendanih šargarepa, nekoliko naseckanih zelenih oraha, nekoliko lavandinih cvetova, a može se dodati i žalfija.

f

Napunite flašu otprilike 60-70 odsto tim sadržajem, a potom nalite do vrha maslinovim uljem. Mešavina se ostavi na suncu 20-25 dana, uz svakodnevno mešanje mućkanjem boce, a na kraju se procedi kroz nekoliko slojeva gaze.

Pretvorite jeftine veštačke trepavice u skupe i izgledajte kao milion dolara - evo kako! (VIDEO)

Maslinovo ulje ima prirodni zaštitni faktor 2, što je zanemariva zaštita za današnje zračenje, ali prirodno veći faktor imaju šargarepa i orah, što znatno podiže zaštitni faktor našeg ulja, a osim toga i neguje kožu.

Šargarepa je bogata beta-karotenom i vitaminom A i koristi se i u modernim preparatima za sunčanje, jer obnavlja kožu i usporava njeno starenje, ali i ubrzava tamnjenje.

DVA STRUČNJAKA OTKRIVAJU: Evo zašto nastaju STRIJE i da li uopšte možemo da ih se rešimo!

Lavanda i žalfija takođe su odlični za negu kože i deluju protivupalno, a lekovita žalfija smanjuje celulit. Osim toga, ovi sastojci će ulju dati predivan miris, a vi ćete dobiti predivan bronzani ten.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.