Muči vas KAMEN U BUBREGU? Rešite problem za 10 DANA uz pomoć ove jeftine ŽITARICE (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 12:19

Muči vas KAMEN U BUBREGU? Rešite problem za 10 DANA uz pomoć ove jeftine ŽITARICE (RECEPT)

Ukoliko osetite bolove u predelu krsta, svakako je važno obratiti se lekaru!

Svake godine veliki broj ljudi traži lečenje zbog simptoma povezanih sa bubrežnim kamenjem i deluje da ih iz godine u godinu sve više.

Mnogi su upoznati sa bolom povezanim sa kamenom u bubregu, ali postoje neke iznenađujuće činjenice koje možda ne znate.

Činjenice o kamenu u bubregu

1. Kalcijum ne izaziva kamen u bubregu. Umereno, unos kalcijuma zapravo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << može sprečiti stvaranje kamenja.

2. Mnogo je češći nego što mislite. Jedan od 10 ljudi će tokom života razviti kamen u bubregu, a 85 odsto će ih ponovo razviti u roku od 10 godina. Muškarci češće razvijaju kamen nego žene.

3. Sačuvaj taj kamen. Ako imate kamen, sačuvajte ga za testiranje. Postoje različite vrste kamena u bubregu. Znajući koju ste vrstu kamena imali, možete prilagoditi preporuke za prevenciju vašim individualnim potrebama.

4. Različita veličina za sve. Kamen u bubregu može biti mali kao zrno soli ili veliko poput loptice za golf. Za različite veličine kamenja preporučuju se različiti tretmani.

5. Prevencija je ključna. Promene u ishrani i lekovima, ako su naznačene, oko 90 odsto su efikasne u sprečavanju stvaranja novih.

Pet namirnica za sprečavanje kamena u bubregu

Određena hrana može povećati rizik od razvoja kamena u bubregu. Ohrabruju se umereni obroci uz održavanje zdrave ishrane voćem i povrćem. Važno je imati na umu sledeće namirnice koje mogu dovesti do stvaranja kamena u bubregu kod određenih ljudi: hrana bogata natrijumom, gazirana pića, brza hrana, prerađeno meso, određeni suplementi, crni čaj, čokolada, jagode, spanać, soja mleko, bademi, indijski orah, soja.

Dobra vest je da postoji mnogo stavki koje možete uključiti u svoju redovnu ishranu kako biste sprečili nastanak kamena.

Recept za razbijanje kamena u bubregu

Uveče, 1 čašu (200 gr) prosa isperite u toploj vodi. Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.

Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli. Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Proso nemojte bacati. Skuvajte zdravu kašu i pojedite je za doručak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta).

Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj sok treba piti 10-15 dana.Rezultat: posle 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.