Molitva Gospodu za sve MAJKE: Reči koje svaka žena treba da zna za dobro svoje dece!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 22:54

Molitva Gospodu za sve MAJKE: Reči koje svaka žena treba da zna za dobro svoje dece!

Ovako se pomolite za svoju decu

Majčina molitva iz manastira Tresije na Kosmaju

Oče sveti, besmrtni, iz koga izlazi sva dobrota i blagost, skrušena ti se molim za decu koju si mi podario da rodim.

Sačuvaj ih u svojoj milosti i svetosti, da bi se tvoje ime proslavljalo u njima. Uputi me svojom milošću kako da ih podignem za slavljenje tvoga svetog imena, a na korist ostalih ljudi.

Obdari me potrebnim strpljenjem i snagom za to. O >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gospode, prosveti razum moje dece tvojom premudrošću, da nauče dušom i mišlju tebe da vole. Usadi u srca njihova strah i odvratnost prema svakom poroku, da bi mogli ići pravim putem bez grešnosti.

Ukrasi duše njihove čistotom, dobrotom, poniznošću, marljivošću, strpljenjem i svakom vrlinom.

Čuvaj usne njihove od svih kleveta i laži. Blagoslovi moju decu da bi mogla napredovati u vrlinama i svetosti i rasti pod tvojom zaštitom, a i ljubavi poštenih ljudi.

Neka bi njihovi anđeli čuvari bili sa njima i čuvali ih u mladosti od varljivih pomisli, zlih i grešnih kušanja ovoga sveta i od svih zamki nečistih duhova.

A kad moja deca pogreše pred tobom, ne okreni svoje lice od njih, nego, prema tvome velikom milosrđu, budi milostiv i prema njima, jer ti si jedini koji čistiš ljude od svakog greha.

Nagradi moju decu onim zemaljskim dobrima i svim što im je potrebno za spasenje. Sačuvaj ih od razjarenosti, gneva, nesreće, zla i muka kroz sve dane njihovog života.

O, dobri Gospode, ja ti se molim, nagradi i mene radošću i veseljem od moje dece. Sačuvaj me u čestitosti i pravednosti da sa svojom decom mogu stati pred tebe u dan strašnoga suda tvoga i da bez straha mogu da kažem:

"Evo me, Gospode, sa decom koju si mi dao, da zajedno sa njima veličam tvoje najsvetije ime Oca, Sina i Svetoga Duha sve dok traje ovoga sveta."

AMIN

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.