Mnoge žene se ovo pitaju: Evo zašto muškarac zaspi odmah nakon s*ksa

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2020, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnoge žene se ovo pitaju: Evo zašto muškarac zaspi odmah nakon s*ksa

Ovo je odgovor...

Nije tajna da mnogi muškarci utonu u san odmah nakon seksa, a naučnici su nedavno otkrili i zbog čega je to tako. Oni kažu da muškarci jednostavno ne mogu da izdrže i ostanu budni.

Stručnjaci su sproveli istraživanje u sklopu kog su skenirali mozak muškarca za vreme i nakon orgazma. Otkrili su da se moždana kora, koja igra važnu ulogu u koncentraciji i svesti, odmah nakon orgazma “ugasi”.

Francuski naučnik Serž Stoler je izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ovo istraživanje nudi prve naznake onoga šta se u mozgu zaista dešava, tokom i nakon seksa.

- Kod žena je to znatno drugačije, one i dalje mogu da ostanu jako budne i svesne, ali muškarci jednostavno ne uspevaju - kaže Stoler.

Istraživanje je takođe pokazalo da mozak automatski “isključi” svaku želju za seksom odmah nakon orgazma. Još jedan razlog zbog kojeg muškarci odmah nakon seksa utonu u san je to što što njihov mozak preplavi serotonin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.