Mate Rimac se oženio i u crkvi, prvi ples na svadbenom veselju svirao Bajaga

Izvor: B92, 25.Jul.2021, 08:00

Mate Rimac se oženio i u crkvi, prvi ples na svadbenom veselju svirao Bajaga

Nakon tajnog venčanja pred matičarem u Splitu, hrvatski biznismen i inovator Mate Rimac sada se venčao i u crkvi.

Inovator i preduzetnik ili, hrvatski Ilon Mask, kako ga nazivaju mediji u regionu, oženio se po drugi put u dva meseca i potvrdio svoju ljubav s dugogodišnjom devojkom, 30-godišnjom Katarinom Lovrić, koja mu je postala supruga nakon sedam godina veze i 17 godina poznanstva.

Nakon intimnog i tajnog venčanja pred matičarem u Splitu, u Vili "Dalmacija", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za tridesetak gostiju, Mate i Katarina sada su priredili raskošno slavlje u - Livnu.

Fama i interes javnosti u Hrvatskoj pa i regionu vladali su oko ovog venčanja. Danima se izveštavalo o svim detaljima i pripremama, dizali su se dronovi za ekskluzivne snimke, a sami čitaoci iz Livna su redovno zvali redakcije s novim informacijama. Nije trebalo dugo da se Rimčevo venčanje proglasi – venčanjem godine. Neki će reći i decenije.

Da venčanje nije bilo u Livnu, oduševljena javnost, koja u 33-godišnjem Rimcu vidi budućnost Hrvatske, skupila bi se na putu kao što se u Londonu okupila za venčanje princa Harija i Megan Markl. Jer u Hrvatskoj - Mate je hrvatski princ, a njegova Katarina u haljini po koju je išla u Milano, verzija je princeze iz moderne bajke.

Nakon crkvenog obreda, Rimac je svadbeno slavlje priredio na Livanjskom polju, u okolini rodnog Livna, mesta koje Matu i Katarinu veže jer oboje iz tog bosanskohercegovačkog grada vuku porodične korene, a tamo su se i upoznali.

Lokacija venčanja bila je smeštena doslovno usred ničega, na polju, a do iste je vodila tek jedna ulica niz koju su simpatični svadbeni putokazi vodili goste u pravom smeru.

Još od ranog jutra pred dvoranu su dolazili kamioni s keteringom. Kasno poslepodne počeli su da pristižu i gosti. Dan ranije na polju je postavljena i velika staklena dvorana za slavlje, u kojoj su na propisanoj udaljenosti postavljeni okrugli stolovi.

Ipak, niko, od brojnih gostiju, nije smeo da se pohvali fotografijama na društvenim mrežama jer je objavljivanje bilo zabranjeno kako bi se sačuvala privatnost para. Naravno, nisu svi to poštovali pa se tako ubrzo pojavilo par fotografija a javnost saznala da je par uplovio u bračnu luku. Upravo o privatnosti i sigurnosti mladenaca i njihovih gostiju u staklenoj dvorani i oko nje, kao i u Matinom porodičnom domu u blizini, u mestu Lištani, gde je uoči venčanja posebnu pažnju privlačila parkirana žuta "Nevera", brinulo je i veliko obezbeđenje.

Upravo u toj Neveri, na početku kolone, Mate je, u kariranom odelu i belim starkama, došao po svoju Katarinu u grad Odžak. Pratili su ga trubači i tamburaši s barjaktarom, a potom i ostali gosti.

Prvi ples odsvirao im je Momčilo Bajagić Bajaga, a reč je bila o pesmi "Bademi i so".

"Samo uživajte večeras, samo opušteno, samo lagano...", rekao je, između ostalog, Mate gostima. "Ovo nije svadba, ovo je žurka", dodao je pa nazdravio sa okupljenima.

Zatim se gostima obratila i Katarina. "Može jedna od mlade? Od mene ide ona najskuplja, iz mog sela, sela do mog sela, od mog do mog sela, a ide ovako - 'nemojte nam što zameriri'", rekla je Katarina i nasmejala goste.

Fotografije s tajnog gađanskog venčanja uz ekskluzivan intervju dali su hrvatskoj "Gloriji". Katarina je priznala tada da su splitsko venčanje pred matičarem obavili u žurbi.

"Datum smo odredili pre nekoliko meseci, a Mate je dva dana pre samog venčanja trčao po odeću. Kad smo potpisivali zapisnik kod matičara, sve vreme je bio na liniji sa saradnicima. Mislim da još ne zna ni koje sam prezime uzela", rekla je tada Katarina.

Mate ju je zaprosio pre godinu dana prstenom od žutog zlata koji krasi veliki kamen zelene boje, nalik smaragdu.

"Upoznao nas je moj najbolji prijatelj i Matin bratić Ante u Livnu. Tačnije, ispred prodavnice koju smo zvali 'Ljubina zadruga' i ispred kojeg me deda čekao nedeljom posle mise da mi nakupuje slatkiša", prisetila se Katarina.

Ubrzo nakon toga počeli su da planiraju prvo intimno venčanje koje se održalo u pandemijskim uslovima, no uprkos brzini bilo je po mnogočemu netipično.

Umesto u subotu, “da” su rekli u četvrtak, čime su proslavili sedmu godišnjicu veze, a kako je Mate vegetarijanac, takav je bio i svadbeni meni za tridesetak zvanica.

Otkrila je tada i da je proslava bila bez pršute, jagnjetine, prvog plesa, venčanice...

"Neki će reći: 'Zamisli, svadba bez jagnjetine i pršute!'. No, mi smo imali izvrstan vegetarijanski jelovnik, a prvog plesa i bacanja buketa od crvenih ruža, za koji sam se odlučila još u osnovnoj školi popunjavajući leksikon, nije bilo. Bila je to mala fešta s nama dragim ljudima, u krugu najuže familije i uz poštovanje svih epidemioloških mera. Najteže nam je bilo to što smo sa zabavom morali da završimo već u 22 sata", rekla je za Katarina, koja za svadbenu proslavu u splitskoj "Vili Dalmacija", poznatijoj kao Titova vila, nije nosila klasičnu venčanicu, nego beli kombinezon, dok je mladoženja, koji se odeva sportski ležerno, odabrao košulju bez kravate i bele “starke”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.