MUŠKE SUZE SU KRUPNIJE OD ŽENSKIH: Evo šta znači kad tvoj muškarac plače!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUŠKE SUZE SU KRUPNIJE OD ŽENSKIH: Evo šta znači kad tvoj muškarac plače!

Njima je teže da zaplaču.

Retko kada razmišljamo o prirodi suza i njihovim osobinama, pa tako mnogi ne znaju da postoje tri vrste suza.

1. Bazalne suze služe za zaštitu očiju i stalno su prisutne.

2. Refleksne se javljaju kao odgovor na fizičke iritacije, kao u slučaju seckanja luka, upadanja trunja u oko, dima, nečeg ljutog...

3. Emocionalne se javljaju u trenucima tuge i radosti.

Naučnici sa Univerziteta Pensilvanija naveli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su nekoliko karakterističnih razloga za plač:

- Ustanovljeno je da na učestalost plakanja utiče stres, tačnije teskoba koju određena osoba u tim trenucima oseća.

- Učestalo plakanja može biti i znak depresije, koja se najčešće prepoznaje po gubitku energije i apetita, poremećaju raspoloženja i osećaju tuge.

- X hromozomi su razlog zašto žene češće plaču u odnosu na muškarce.

- S druge strane, muške suze su krupnije od ženskih, zbog čega pripadnicama nežnijeg pola treba manja količina suza da bi one potekle niz obraze. Baš zbog toga što su krupnije, muškarcu je lakše nego ženi da ih obriše ili prikrije.

- Suze naviru na oči i u trenucima umora i neispavanosti. Osobe koje u proseku spavaju između četiri i pet sati s vremenom postaju tužnije i razdražljivije, pa lako briznu u plač, čak i kada naizgled ne postoji konkretan razlog za takvu vrstu emocionalnog pražnjenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.