MNOGI OVO RADE A NISU NI SVESNI: Evo kako da prepoznate da li ste nesigurna osoba i na koji način to da promenite! 

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 12:12

MNOGI OVO RADE A NISU NI SVESNI: Evo kako da prepoznate da li ste nesigurna osoba i na koji način to da promenite! 

Većina onih koji deluju izbirljivo, imaju potrebu da svakog prouče do detalja, ne upuštaju se u veze zbog toga što ne postoji potpuna garancija da je taj neko baš onaj pravi, suštinski su nesigurne osobe.

Uopšte se ne šalim, ni najmanje, ali ovakvu rečenicu je prijateljica izgovorila prijateljici kada joj je ova, po ne zna se koji put, pokušavala da objasni kakve kvalitete ima njen potencijalni partner. Naučena da njena prijateljica dugi niz godina nalazi „dobre prilike”, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako se to nekada zvalo, da pri tome svakome nađe nešto što može da se zameri i da „konkurs” za status prijateljičinog partnera ostaje otvoren, nije imala strpljenja da sačeka da se izveštaj o novom kandidatu završi. Samo je pitala: „I, kad će to ali?”

Sasvim je sigurno da svaka od nas ima među svojim prijateljicama neku kojoj baš niko nije po volji. Obično se misli da su te žene izbirljive, narcisistične, da „nađe krpa zakrpu”, ili „lonac poklopac”. Čini mi se da je najuvredljivija ona izreka da „svaki probirač nađe otirač”.

Kao što vidimo, naš jezik je izuzetno bogat poslovicama. Ne samo ovim, naravno, već zaista bogat. Nije retkost da mi se u praksi dogodi da mi se neka od poslovica vrzma po glavi i da mi je navrh jezika da kažem, ali ne smem. Ne uklapa se u teoriju kojoj verujem i praksu koju radim. A baš liči, zaista.

Naučila sam, zbog toga, da naše poslovice prilagodim rečniku teorije koju zastupam i da vidite – ljudi zaista reaguju na to. Naravno, svaka teorija ima svoj jezik i bilo je potrebno mnogo godina da shvatim da je jezik nešto vrlo bogato i da, makar teorijski, može da nađe primenu svuda. Eto, recimo u ovakvoj situaciji.

Pretpostavljam da bi se većina složila sa tim da su osobe koje, uslovno rečeno, traže manu drugoj osobi, upravo onakve kakvim ih opisuje naš jezik. Međutim, ili bolje da kažem ali, nije baš tako.

Ceo tekst pročitajte na tosamja.media.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.