MEKANE KAO DUŠA: Slatke, slane, za sendviče... Ove kiflice ćete voleti čak i PRAZNE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 10:04

MEKANE KAO DUŠA: Slatke, slane, za sendviče... Ove kiflice ćete voleti čak i PRAZNE! (VIDEO)

Tope se u ustima...

Iako možda zvuči jednostavno, prave, dobre kiflice, nije baš tako lako napraviti. Osim ukoliko niste ekspert u tome, testo ne bi trebalo da pravite "odokativno".

Naravno, postoji mnogo recepata, sa ovom ili onom merom sastojaka, ali vam mi donosimo ovaj, koji je bez sumnje pravi.

Potrebno je:

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo i odmoriti ga 30 minuta. Razviti oklagijom krug, manje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od pola cm debljine, pa ga podeliti na 4 dela, a svaki još na 5 trouglova.

Svaki trougao malo zategnuti rukama i saviti u kifle. Ređati u pleh i pokriti folijom i krpom, da odmore 20 minuta.

Premazati žumancetom u koji ste dodali kašiku  mleka. Peći na 200 stepeni C, oko 30 minuta, da lepo porumene. Pokriti da omeknu. Mogu se puniti džemom, sirom, praviti sendviči, a veoma su zgodne da ih deca jedu za užinu.

Evo kako se prave:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.