MAT RUŽEVI UNIŠTAVAJU KOŽU USANA! Evo šta moraš da URADIŠ kao bi ova regija ostala hidrirana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 11:02

MAT RUŽEVI UNIŠTAVAJU KOŽU USANA! Evo šta moraš da URADIŠ kao bi ova regija ostala hidrirana!

Labelo nije dovoljno!

Ispucale usne su jedan od problema sa kojim se suočavamo tokom hladnih jesenjih i zimskih dana. Zbog niskih temperatura i hladnog vetra naše usne su podložnije pucanju, a to može biti bolno i da izgleda ružno. Mat ruževi koji lepo izgledaju i veoma su popularni, takođe ne olakšavaju stvar, jer dodatno isušuju usne.

Evo kako da održavate ovu regiju u savršenom stanju i tokom hladnih jesenjih dana.

Hladan i jak vetar, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i grejanje su glavni razlozi ispucalih i suvih usana. Rešenje je naravno balzam, i to debeli sloj. Kako bi sačuvali vaše usne, veoma je bitno da balzam na usne nanosite pre izlaska na vetar, pre spavanja i pre upotrebe mat karmina.

Pored balzama, tokom zime će vam pomoći i piling usana. Nanesite balzam na usne i utrljajte ga uz pomoć četkice za maskaru ili obrve (može i stara četkica za zube). Piling će ukloniti mrtvi površinski sloj kože i dubinski je nahraniti.

Još jedan razlog ispucalih usana je nedovoljan unos vode u organizam tako da je veoma važno da obratite pažnju da redovno pijete dovoljne količine vode.

Takođe, suve usne mogu biti posledica i nedostatka vitamina i minerala, pa se potrudite da korigujete ishranu. Vitamini koji su veoma bitni za kožu su B2 i B12, a od minerala gvožđe i cink.

Zbog učestalije nege usana tokom jeseni i zime, česti kontakt usana sa alergenima u kozmetici (balzami, karmini …) kao što su: boje, propil galat, fenil salicilat mogu dovesti do nastanka alergije i suvih usana.

Ukoliko ste učinili sve i usne su i dalje ispucale i suve, vreme je da posetite dermatologa, baš iz razloga da proverite da nije posredi alergija na nešto.

Kako bi sačuvali usne od pucanja tokom hladnih i vetrovitih dana potrebno je da koristite pravu i kvalitetnu kozmetiku, negujete usne dobrim balzamom, unosite dovoljno vode i da se zdravo hranite. Dakle, ako malo povedete računa, vaše usne će tokom hladnih meseci biti mekane i lepe!

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.