MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Saznajte kako da vam već oljušten krompir ostane SVEŽ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Saznajte kako da vam već oljušten krompir ostane SVEŽ!

Uživajte u omiljenoj hrani...

Krompir će dugo sačuvati svežinu kada se čuva neoljušten, ali kada se oljušti, treba ga odmah konzumirati.

Postoji nekoliko načina da oljušteni krompir održali svežim. Kada se nešto poremeti i gosti vam jave da kasne, a vi ste već oljuštili krompir, treba da ih stavite u duboku posudu sa hladnom vodom. Obavezno treba da budu potopljeni u vodi, da ne bi pocrneli odozgo.

Ali kada vam gosti kažu da ne dolaze, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da dađete drugi način za čuvanje oljuštenog krompira. Jedan od načina da sačuvate oljušteni krompir je da ga stavite u čistu vodu i ostavite u frižider, na taj način možete da ga čuvate do 24 sata. Sledećeg dana možete da izbacite vodu, operete krompir i pržite ga. Na ovaj način mogu da se čuvaku i kada su isečeni kao pomfrit.

Drugi način je da ga blanširate i zamrznete. Isecite krompir za pomfrit i ugrejte masnoću u fritezi; to može da bude i specijalna masnoća za fritezu. Masnoću ugrejte na 180 stepeni, blanširajte krompir oko 2-3 minuta, a zatim ga stavite na kuhinjski ubrus i ostavite u plehu ili poslužavniku da se ohlade.

Kada se krompir potpuno ohladi, zatvorite ga dobro u kesu za zamrzivač i stavite u komoru ili u zamrzivač da se zamrzne. Na ovaj način je čak ukusniji kada se isprži.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.