MALAKSALOST, VRTOGLAVICA I GLAVOBOLJA - Prvi simptomi nedostatka veoma važnog minerala, ima ga u ovim namirnicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 17:52

MALAKSALOST, VRTOGLAVICA I GLAVOBOLJA - Prvi simptomi nedostatka veoma važnog minerala, ima ga u ovim namirnicama

Bez njega ne možemo!

Malaksalost, vrtoglavica, glavobolja ili gubitak snage su najčešći simptomi malokrvnosti. Ako imate neki od ovih simptoma najbolje bi bilo da se javite lekaru.

Anemija je u velikom broju slučajeva uzrokovana neadekvatnom ishranom koja ne uključuje dovoljno gvožđa, folne kiseline ili vitamina B12. Ove materije najviše se mogu naći u sledećim namirnicama:

1. Susam

Crni susam idealna je opcija ako patite od anemije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Možete ga konzumirati tako što ćete kašičicu ove namirnice pomešati sa vodom i ostaviti da odstoji oko dva sata. Potom procedite susam i izgnječite ga. Nakon toga, dodajte kašičicu meda i dobro promešajte. Preporučuje se da uzimate ovu smesu dva puta dnevno.

2. Spanać

Spanać je fantastičan izvor antioksidanata, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, vitamina B i vitamina C. On je niskokaloričan i bogat vlakinima. Samo pola šoljice spanaća dnevno može vam pomoći da ojačate krvnu sliku.

3. Paradajz

Paradajz je potreban kako bi telo moglo bolje da apsorbuje gvožđe. Obiluje vitaminom C i likopenom, a možete ga ubaciti u salatu, sendviče ili napraviti sok.

4. Cvekla

Cvekla je gotovo najdelotvornija kada je u pitanju rešenje problema sa anemijom. Studije sprovedene u Nemačkoj su došle do zaključka da redovnim konzumiranjem ove namirnice možete rešiti problem nedostatka gvožđa skoro za ceo život! Cvekla obiluje gvožđem, a osim toga odlična je i za krvni pritisak. Ubacite 3 cvekle, 3 jabuke, 3 šargarepe, med i 2 limuna - dobićete smuti dobar za ceo organizam.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.