LAKO DO IMUNITETA: Dve čaše ovog napitka učiniće čuda za vaš organizam!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 09:17

LAKO DO IMUNITETA: Dve čaše ovog napitka učiniće čuda za vaš organizam!

Mlečni proizvodi, poput mleka i jogurta imaju mnoge benefite, ali je važno da znate da nisu svi mlečni proizvodi isti

Ako slušamo prognoze mnogih svetskih stručnjaka, ove zime će, više nego ikada do sada, biti važno da se potrudimo da sačuvamo svoje zdravlje i imunitet. Osim Covid-19 virusa, stiže nam period sezonskog gripa i prehlada zbog čega je veoma bitno da ojačamo imunitet i naš organizam.

Ovo ćemo najbolje postići ako počnemo da unosimo dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vitamina i minerala koji su potrebni našem telu. Iako vam sve ovo zvuči kao skupo i komplikovano, postoji način da ojačate svoj organizam na jednostavan način – uz samo dve čaše jogurta ili mleka dnevno, najbolje ujutru i uveče.

Pitate se kako?

. Zbog toga je najbolje da birate proizvode od proverenih proizvođača i čitate deklaracije.

Višestruki hranljivi sastojci koji se nalaze u mleku i jogurtu su važni za optimalno funkcionisanje imunog sistema.

Amino kiseline iz proteina su najvažnije komponente za jak imunitet dok vitamini A, C, D i E štite ćelije od slobodnih radikala. Bitno je da znate da je mleko jedan od retkih proizvoda koji uglavnom sadrži sve ove komponente.

Zato je Imlek nedavno predstavio dva potpuno nova proizvoda da našem tržištu: Balans+ Imuno jogurt i Balans+ Imuno mleko, čija je formula pogodna za sve uzraste.

Balans+ Imuno jogurt ima jedinstvenu i prirodnu formulu koju čini kombinacija kultura, vlakana I   vitamina B6, B12 i D3, koji doprinose održavanju i jačanju normalne funkcije imunog sistema.

Balans+ Imuno mleko sadrži cink citrat – oblik cinka koji ima visoku moć apsorpcije. Samo jedna čaša od 300 ml Balans+ Imuno mleka sadrži 45 % od preporučenog dnevnog unosa cinka.

Cink  je mineral koji se u telu nalazi u jako malim količinama, a neophodan je da bi naš organizam normalno funkcionisao. Osim što je dobar za rast i razvoj, cink pomaže našem imunom sistemu te se koristi u prevenciji prehlada i gripa, kao i kod hroničnih infekcija. Pored toga što podstiče imuni sistem, cink ima i antioksidativnu ulogu.

Važno je znati da su mleko i jogurt dobar način za unos ovih vitamina i minerala, a kako biste postigli pun efekat važna je redovna i preventivna konzumacija. Uz Balans+ Imuno jogurt i Balans+ Imuno mleko sa cinkom lako ćete doći do imuniteta!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.