LAKI, POČIVAJ U MIRU! Oplakali i sahranili kućnog ljubimca, a onda im stigla poruka: JE L OVO VAŠA MAČKA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2022, 08:06

"LAKI, POČIVAJ U MIRU!" Oplakali i sahranili kućnog ljubimca, a onda im stigla poruka: "JE L' OVO VAŠA MAČKA?"

Srećan ishod naizgled tragične situacije!

Danijel i Sem Smit 14. maja dobili su uznemirujuć poziv od komšije, koji je tvrdio da je pronašao njihovu crno-belu mačku mrtvu, verujući da je stvarno reč o 11- mesečnom Lakiju, ljubimcu Smitovih.

Sem (31) je odmah odgovorio na poziv i uputio se kod komšije, gde je razočaran utvrdio da mrtva životinja jeste njihova. Očajna Danijel predložila je suprugu da macu sahrane u bašti, gde su sate proveli plačući nad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << malim kamenom na koji su uklesali „Laki, počivaj u miru“.

Međutim, sledećeg dana, majci troje dece Danijel stigla je fotografija mačke koja izgleda identično kao njen sahranjeni ljubimac. „Da li je nekome poznat ovaj mačak, sam je ušetao u našu kuću i poslužio se doručkom?“, glasila je poruka jedne mame u roditeljskoj grupi.

Danijel je odmah znala – sahranili su i oplakali tuđeg ljubimca. „Cela situacija je urnebesna i zastrašujuća zbog toga koliko smo svi bili uznemireni. Još uvek ne mogu da dođem sebi. Bio je to traumatičan vikend“, kaže Danijel dodajući da se odmah javila ženi koja joj je poslala sliku.

Nakon potvrde da je reč o vrlo sličnim životinjama, Sem se uputio u drugu komšijsku kuću i stvarno – tamo ga je dočekal Laki, živ i zdrav. „Oko 10 i 30 stigla mi je poruka u kojoj vidim mog Lakija kako sedi na krevetu i liže se.

Od sreće sam briznula u plač, ali sam se odmah zapitala čija je druga mačka, koju smo sahranili. Ubrzo sam na Fejsbuku videla objavu žene koja traži mačka identičnog Lakiju, pa sam joj objasnila da on već nekoliko dana počiva u našoj bašti.

Zahvalila nam se i zamolila da posadimo nešto uz njegov grob u našem vrtu i sad, iako mi je laknulo, još uvek se uznemirim kada se setim svega toga. Srećna sam to je naš mačak ponovo sa nama jer ga imamo bukvalno od dana kada se rodio“, zaključila je Danijel.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.