Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Nov.2015, 17:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kutak za domaćice: Top 3 recepta za prazničnu trpezu
Približava se Nova godina i sigurno se pripremate da sate provedete u kuhinji, kuvajući sarmu, podvarak, pečenje… Zar vam sve to nije pomalo dosadilo? U nastavku vam donosilo pet originalnih recepata za svečana jela koja se spremaju brzo i jednostavno! Foto: Guliver/Thinkstock DESERT: Voćna salata sa jogurtom Sastojci: - zeleni limun - 3 kašike meda - 2 pomorandže - 2 grejpfruta - 300g jogurta - 100g punomasne pavlake - 1/2 kašičice mlevenog cimeta - ukrasiti bobicama od nara Foto: Guliver/Thinkstock Priprema: - >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << Zeleni limun operite, te mu pola kore isecite na sitne rezančiće a zatim ga iscedite. - Dobijeni sok od limuna pomešajte sa jednom kašikom meda. - Filetirati pomorandže i grepjfrute tako da u potpunosti nestanu bele dlačice sa njihovog mesa, pa ih preliti mešavinom limunovog soka i meda. - Pomešati jogurt i pavlaku, preostao med i cimet te umešati ostatak soka u dobijenu smesu. - Na tanjir servirati filetirano voće i po malo krema od jogurta i pavlake. - Po ukusu ukrasiti listovima nane. Predjelo i glavno jelo za prazničnu trpezu možete pogledati OVDE.
Nastavak na Lepota i zdravlje...