Krvarenje iz nosa kod dece: Zbog čega dolazi do toga i kako da se izbegne?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvarenje iz nosa kod dece: Zbog čega dolazi do toga i kako da se izbegne?

Čest problem...

Obično se roditelji uplaše kada detetu počne da curi krv iz nosa. Međutim to je kod dece mlađeg uzrasta uobičajena stvar i nikada ne predstavlja ozbiljniji zdravstveni problem.

U većini slučajeva krv iz nosa prestane da curi sama, a može se lako zaustaviti u kućnim uslovima.

Krvarenje iz nosa javlja se češće zimi, kada je suv vazduh u zagrejanim prostorijama.

Stavite dete da sedne na stolicu i neka blago nagne glavu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unapred. Pogrešno je stavljati detetu glavu u nazad, jer ako krv počne da se sliva može doći do krkljanja, kašlja i povraćanja.

Da biste sprečili sušenje nosnica, koristite preparate i sprejeve na bazi morske soli. Koristite ovlaživače vazduha u sobi deteta. Vodite računa da dete ne čačka nos.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.