Kopriva, JEDAN KROMPIR i još par sastojaka koje imaš u kuhinji: Čorba od ŽARE puna je GVOŽĐA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 11:34

Kopriva, JEDAN KROMPIR i još par sastojaka koje imaš u kuhinji: Čorba od ŽARE puna je GVOŽĐA

Odličan izbor ukoliko postiš ili si na dijeti.

Ukoliko postite ili ste na dijeti ili jednostavno želite da osmorite organizam od teške hrane, preporučujemo vam čorbu od koprive, koja je sada sveža i možete pronaći mlade listove, odlične za ovo varivo.

Sastojci:

Priprema:

Očistite povrće, luk i praziluk iseckajte što sitnije i prodinstajte na ulju sa malo vode.  Dodajte sitno seckanu šargarepu i krompir isečen na nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << debljih kolutova. Nalijte vodom i dodajte kocku.

Kuvajte petnaestak minuta, pa dodajte opran i na krupno sečen list koprive. Kuvajte par minuta pa sklonite sa vatre i dobro umutute štapnim mikserom.

Doterajte ukus, vratite ako je potrebno da još malo uvri i pred služenje zakiselite po želji. Možete dodati i još malo maslinovog ulja. Kad ne postite, u ovu čorbu možete dodati i malo kisele pavlake.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.